De bloggers be like tag

Maris van Hare Maristeit bedacht de Bloggers be like tag met 15 vragen over bloggen. En die beantwoord ik vandaag! Samen met foto’s van alle verschillende bureau’s/werkplekken die ik tot nu toe heb gehad om aan te bloggen.

huis-bureau-mintgroen

Bloggers be like tag:

1. Hoe lang blog je al?

22 maart bestaat ikbenirisniet.nl 6 jaar, hell yeah! Voor die tijd hield ik ook al websites bij, vooral omdat ik het leuk vond om layouts te maken en te prutsen met HTML, maar nooit eerder een echte blog-blog.

2. Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Allerleukst: Dat ik er helemaal in op kan gaan en dat het al mijn hobby’s en interesses op één plek samenbrengt, zoals schrijven, koken en foto’s maken. En alle leuke lezers die reacties achterlaten, love you! Bloggen is de allerleukste hobby en ik kan het iedereen aanraden om een blog te starten.

Allerstomst: Dat ik al die (zowel positieve als negatieve) meningen soms wel eens vermoeiend vind. Als ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit, voelt het heel kwetsbaar om mijn leven online te hebben staan waar iedereen een mening over mag hebben.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Kwaliteiten: Ik ben gezegend met Twentse nuchterheid waar je u tegen zegt, ben superduper-oprecht en haat mezelf níet als er een paar dagen achter elkaar geen blogposts online komen.

Om aan te sleutelen: structuur, plannen, dat soort dingen. Ik ben al blij als ik ’s ochtends ontbijt in huis heb (bijna nooit), laat staan dat ik voor elke dag netjes blogposts in kan plannen.

bureauwand

4. Wat zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

A Beautiful Mess is voor mij de holy grail van goed bloggen, ze leveren altijd zulke goede kwaliteit! Knap vind ik dat. De Groene Meisjes vind ik als Nederlandse blog één van de leuksten, het is zo tof om ze te zien groeien.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

  1. Leuke films op Netflix – 42.000 views – Hartstikke oude blogpost, maar mensen vinden hem snel via Google als ze zoeken naar ‘leuke films op Netflix’.
  2. De beste hummus ooit – 38.600 views – Want dit is gewoon de lekkerste hummus óóit! Hebben jullie hem al gemaakt? Ik heb er nu alweer zin in!
  3. De Bobble – Nuttig of vooral een onding? – 33.300 views – Ook zo’n oude blogpost waar veel mensen op terecht komen via Google.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

“Heb je dat ook weer gratis gekregen?” “Is zeker gesponsord?” “Kan je niet gewoon mailen naar dat merk en vragen of je het gratis krijgt?” Dude, dan was ik allang miljonair. Zo makkelijk gaat geld verdienen met bloggen nu ook weer niet.

bureauhoekje

7. Aan welke bloggerclichés maak jij je schuldig?

  • Als ik ergens ga eten wil ik dicht bij het raam of een lamp zitten zodat ik goede foto’s kan maken voor Instagram en Snapchat
  • Mijn telefoon zit praktisch aan mijn hand geplakt, het is het eerst waar ik naar kijk als ik ’s ochtend wakker word
  • Als het avondeten klaar is vraagt Steve standaard “moet je er nog een foto van maken of kan ik beginnen met eten?” en wacht dan geduldig af tot ik honderd foto’s uit verschillende hoeken heb gemaakt

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal alleen?

Voor de layout huurde ik de getalenteerde Naomi in. Mijn moeder bel ik als ik weer eens niets snap van de administratie en omzetbelasting. Steve is mijn trouwste lezer en zegt het gelijk als ergens een gekke zin of typefout staat. Er is nog steeds geen mediabureau in de picture dus verder doe ik alles alleen.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Het soort blog maakt mij niet heel veel uit, zolang het maar geen travel- of mommyblog is, het gaat mij vooral om de blogger zelf. Zo vind ik Dina súperleuk omdat ze een blij hippiemeisje is, ik lees zelfs haar blogposts over zwanger zijn, dus dan doet ze het wel heeel goed. En Teske omdat ik het zo knap vind wat ze allemaal bereikt en hoe goed ze bezig is.

kantoor

10. Plan jij je blogberichten van te voren in, of post je alles ‘live’?

In een ideale situatie plan ik mijn blogposts van te voren in. Maar het leven is nu eenmaal niet altijd een ideale situatie dus vaak komt het op dat laatste neer.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Mm.. Lastig! Ik denk dat één van de betere blog-beslissingen voor mij was om een professionele layout te laten maken, in plaats van dat ik er zelf steeds mee bleef klooien. Ik vind het fijn dat bloggen een zelfstandige bezigheid is, voor mij in ieder geval, maar soms is het ook goed om dingen uit handen te geven.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik denk toen ik mijn blog officieel in liet schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik had nóóóit verwacht dat mijn blog zo’n groot deel van mijn leven zou worden toen ik ermee begon. Zoals bloggen voor HEMA, dat is toch gewoon awesome?!

studeren

13. Wat is het stomste dat je als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Impulsief blogjes schrijven in een staat van woede, of andere emoties, waren misschien niet altijd handig. Of boos reageren als ik het heftig oneens was met iemand. Maar ach, van dat soort dingen leer je ook weer. Je moet ook niet te voorzichtig zijn hoor, mensen die zich snel gekwetst voelen die voelen zich toch wel door de kleinste dingen op hun tenen getrapt. Dus dat zijn niet dingen waar ik me druk om ga maken. Ik krijg zelf namelijk heftig de kriebels van blogs die voor iedereen leuk moeten zijn en waar achter élke mening staat ‘no offence: ik bedoel dit niet zo-en-zo maar zo-en-zo en heb er respect voor als jij er anders over denkt’. Gaaap.

14. Hoe ga je om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Het liefst zou ik àlles delen wat er in mijn leven speelt. Het werkt voor mij therapeutisch om alles op te kunnen schrijven; even alles op een rijtje zetten. En dat mensen dan reageren dat iets herkenbaar is of hun eigen ervaring delen; ik vind dat heel fijn aan bloggen. Maar sommige dingen zijn gewoon te privé. Voornamelijk wanneer er anderen bij betrokken zijn. Als ik iets op mijn blog schrijf dat te maken heeft met Steve vraag ik eerst aan hem of hij dat wel oké vindt dat ik dat online gooi. Ik ben wat dat betreft een open boek, maar ik snap het ook als anderen hun shit niet online willen hebben staan.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Een boek schrijven!

Deze tag is bedacht door Hare Maristeit, ga haar zéker volgen als je van vrolijke feel good blogs houdt!

Back to Top