Dierproefvrije make-up stash deel 3: lippen

Ik houd van lipstick! Toen ik overging op dierproefvrije make-up had ik nog geen lipsticks in mijn collectie, dus ik heb daar niet veel in hoeven op te ruimen. Ik heb dus vanaf het begin enkel dierproefvrije lipsticks gebruikt, wat wel fijn is. Want bij mijn foundation was het bijvoorbeeld best een gedoe om een fijn alternatief te vinden die net zo goed was. De holy grail van geweldig-fantastische lipsticks is voor mij die van Lush, zoals je je misschien nog wel kan herinneren van mijn review van laatst. Naast die van Lush heb ik nog vier andere kleuren in mijn stash, die laat ik je vandaag zien!

dierproefvrije lipstick

Mijn dierproefvrije lipstick stash:

dierproefvrije lipstick

 1. HEMA longer lasting lipstick (04) – De eerste lipstick waar ik een beetje verliefd op werd. Een mooie donkerrode die lang blijft zitten. Ik draag hem nog steeds regelmatig.
 2. The Body Shop colour crush (101) – Deze blijft helaas een stuk minder goed zitten, maar mocht in mijn stash blijven omdat ik de rode knalkleur zo mooi vind.
 3. HEMA soft matt lipbalm (09) – Ik was opslag verliefd op de donkerpaarse kleur, donkere lipstick blijft toch wel mijn favoriet. Maar omdat ik nu ook vaker mijn ogen opmaak draag ik deze wat minder, anders wordt het allemaal zo intens.
 4. Burt’s Bees tinted lipbalm (rose) – De lipbalms van Burt’s Bees zijn de beste, echt heel fijn! Deze heeft een subtiel rood kleurtje en vind ik leuk staan als ik niet te moeilijk wil doen.
 5. Lush lipstick (gepassioneerd) – Sinds ik hem kocht draag ik hem meerdere dagen per week. Deze lipstick is zó mooi en fijn in gebruik, zoals je al in mijn review kon lezen. Echt hoor, als een rotdag hebt en je haar zit lelijk en het weer is grauw, dan moet je gewoon knalroze lipstick op doen en alles is ineens een stuk leuker.

dierproefvrije lipstick swatches

Tip: Voor meer dierproefvrije lipstick inspiratie zie dit artikel van Sophie waarin zij haar favoriete lipsticks laat zien.

Dat was het derde deel van mijn make-up stash alweer! Al mijn lipsticks. Het zijn er niet veel, maar voor elke gelegenheid heb ik wel een leuke kleur, dus het is genoeg. Al zou ik nog wel wat Lush lipsticks aan mijn collectie willen toevoegen omdat ze zo fijn zijn. Volgende week komt het laatste deel van deze mini-categorie online, dan laat ik je al mijn make-upaccessoires (zoals kwasten en een gek roze plopplopplop-ei) zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties op “Dierproefvrije make-up stash deel 3: lippen

 1. chucky1012 schreef:

  Fijne tips om eens dit soort make-up te gaan kopen!
  Wat een prachtige knalroze kleur 😉
  Goed gepimenteerd.

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Bianca Schrijft schreef:

  Ik wil nog steeds wat van de producten van Burt’s halen. Iedere keer zie ik het weer voorbij komen op je blog en dan denk ik, oeps!! Helemaal balsems met een kleurtje erin zijn ideaal.

  | Reageer op deze reactie
 3. Marlotte schreef:

  Wauw, wat een ontzettend mooi kleurtje heeft de Hema lipbalm, ik ren meteen naar de winkel haha!

  | Reageer op deze reactie
 4. Anna schreef:

  Ah, meer lipstick heb je ook niet nodig toch? Ik vind het al een mooie verzameling :). Heb er zelf denk ik ongeveer zoveel. Ben benieuwd naar lipstick van The Body Shop, is eigenlijk nog nooit in me opgekomen om dat daar te kopen. Wel jammer dat ‘ie niet goed blijft zitten – daar word ik altijd een beetje verdrietig van (ben misschien gewoon te lui om het vaak bij te werken, haha!).

  | Reageer op deze reactie
 5. Madam Elisa schreef:

  Ik draag het eigenlijk nooit, maar soms zou ik het wel eens willen! Maar ben gewoon klein beetje lui om elke keer met zo’n stift me lippen weer bij te werken hahaha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Sophie schreef:

  Ik voel me nu een hele slechte beauty blogger want ik heb de lipsticks van Lush nog nooit geprobeerd! De kleur staat je zo mooi! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Die paarsrode lipbalm van de Hema ziet er mooi uit! Ik denk dat ik zelf ook een keer een soortgelijke kleur aanschaf. Trouwens, ‘ploppplopplop-ei’ is een geweldige beschrijving!

  | Reageer op deze reactie
 8. Eline schreef:

  Mooie kleuren! Ik heb eigenlijk alleen maar lipsticks van Catrice, zie ik nu. Ik hou er niet van om cosmetica online te bestellen, dus dit is een van de weinige dierproefvrije merken die ik kan kopen. Die van de HEMA ziet er trouwens echt ontzettend pretty uit!

  | Reageer op deze reactie
 9. cato schreef:

  Super mooie producten en het is natuurlijk een bonuspuntje dat het dierenproefvrij is!

  | Reageer op deze reactie
 10. Kim schreef:

  Ah love lipstick! Ik heb het ook helemaal ontdekt en ben zo blij dat er nu varianten zijn die niet op de lippen van snoezige konijnen word getest!

  | Reageer op deze reactie
 11. Lotte schreef:

  Ik ben ook gek op de lipsticks van Hema! Ze zijn zo goed en helemaal niet duur. Ze blijven ook goed zitten, dus dat maakt dat ik er alleen maar positieve kanten aan zie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Jamie schreef:

  Ik hou van deze artikelen 🙂 Die van Lush is inderdaad fijn! Als grootgebruiker van roze lippenstift heb ik nogal wat eisen (en ervaring;)). Mijn favorieten lippenstiften waren altijd van MAC maar natuurlijk wil ik die liever niet gebruiken. De lippenstiften die voor mij het meest in de buurt komt van MAC zijn de matte lipsticks van NYX: o.a. te koop bij Douglas. Aanrader!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh goede tip, daar heb ik nog nooit een lippenstift van geprobeerd. Ik ben benieuwd! 😀

   | Reageer op deze reactie
Back to Top