7 dingen die ik leerde van 7 jaar bloggen (+ 7 cadeautjes!)

Hieperdepiep hoera, ikbenirisniet.nl bestaat 7 jaar!

feest met ollie

7 dingen die ik leerde van 7 jaar bloggen

 1. Mensen op internet kunnen echt gemeen zijn – Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nu een dikke internethuid heb, ha. Mijn levensles: als ze je niet persoonlijk kennen, vat kritiek dan ook niet persoonlijk op. Geleerd van Pinterest.
 2. Maar mensen op internet zijn vooral heel lief! – Ik haal zo veel plezier uit lieve reacties en mailtjes, heb leuke mensen leren kennen door internet en leer heel veel van alle verschillende mensen die ik door het bloggen ontmoet. 
 3. Bloggen is de beste hobby van de wereld omdat het alle hobby’s samenbrengt – Het is schrijven, fotografie, koken, photoshoppen, htmlen, seo-en, feesthoedjes tekenen op hondjes, leren over duurzaamheid, marketing en mensen inspireren in één!
 4. Bloggen is zo veel meer dan alleen wat stukjes tikken op de interwebs – Dat wist ik natuurlijk al lang, maar dit kwam ook naar voren uit mijn masterthese. Bloggen kan heel therapeutisch werken en er voor sommige mensen zelfs voor zorgen dat ze uit een sociaal isolement komen.
 5. Bloggen is geen drol aan als je jezelf vergelijkt met andere bloggers – Want er zullen altijd blogs zijn met mooiere foto’s, perfect foutloze teksten en meer en beter betaalde samenwerkingen. Als je daarop focust vanuit een slachtofferrol (‘waarom heb ik dat niet boehoe’) kan je nooit écht creatief en origineel zijn.
 6. Als je jezelf niet serieus neemt, doen anderen dat ook niet – Tegenwoordig vertel ik trots dat mijn blog mijn onderneming is en dat ik dit fulltime doe. Mensen vinden dat dan heel leuk en knap! Tot een tijdje terug zei ik iets als “eh ja, nou ik heb een blog en dat is soort van mijn bedrijf geworden haha uit de hand gelopen hobby ja, ik zie wel hoe het loopt” en dan dachten ze dat ik fulltime vakantie vierde.
 7. Je hoeft niet alles in je uppie te doen – Bloggen is meestal, of in ieder geval voor mij, een zelfstandige activiteit. Ik doe het liefst alles in mijn eentje want ik ben eigenwijs. Maar om hulp vragen kan ook veel opleveren, kwam ik achter. Of in ieder geval brainstormen met andere mensen zodat je nieuwe ideeën krijgt of dingen op een andere manier bekijkt.

pakket om te winnen

Winactie

Om dit heugelijke jubileum met jullie te vieren heb ik een pakketje samengesteld dat je kan winnen! Zoals elk jaar neem ik mij steeds weer voor om een fantastische gesponsorde winactie a la Oprah te regelen. Om dan de dag van te voren te denken “oh shit, mijn jubileum is morgen al!”. Volgend jaar kan je misschien wel een nieuwe keuken winnen. Je weet niet hoe het loopt. Maar voor deze keer is het een echt ikbenirisniet-pakket dat ik met heeel veel liefde heb samengesteld op basis van populaire blogposts van de afgelopen jaren.

7 cadeautjes gebaseerd op de populairste blogposts:

 1. Een brushpen die ik zelf heel fijn vind voor handlettering;
 2. Een krijtstift om raamtekeningen mee te maken;
 3. Biologische essentiële olie om te gebruiken voor DIY schoonmaakmiddelen;
 4. Een zakje biologische bulgur om de befaamde bulgursalade mee te maken;
 5. Een potje tahin om de beste hummus ooit te maken;
 6. Een herbruikbaar rietje ter ere van de Groene Tips categorie*;
 7. Twee kaartjes: één met een konijn en één met een hondje.

* Over herbruikbare rietjes heb ik nog nooit geschreven, maar om een menstruatiecup in het winactiepakket te stoppen, vond ik ook weer zo wat. Vandaar een #zerowaste #genderneutraal rietje! Voor je groene smoothies. Of cocktails.

winactie pakket

Meedoen?

Om kans te maken op dit pakket hoef je alleen maar een reactie onder deze blogpost achter te laten. Whoeoe! En als je het leuk vindt, mag je me natuurlijk ook liken op Facebook. Maar daarmee maak je geen extra kans. Al levert het je wel karmapunten op en karma draagt weer bij aan meer geluk, dus indirect wellicht!

Iedereen met een postadres in Nederland mag meedoen! Deze winactie loopt tot en met 31 maart. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres opgeeft in het daarvoor bestemde vakje. De winnaar krijgt zo snel mogelijk bericht! Reageer je dan binnen vijf dagen? Anders moet ik een andere winnaar kiezen. Succes!

Ik vind jullie lief, op naar de 8 jaar. En de 9. En de 10!

Back to Top