7 dingen die ik leerde van 7 jaar bloggen (+ 7 cadeautjes!)

Hieperdepiep hoera, ikbenirisniet.nl bestaat 7 jaar!

feest met ollie

7 dingen die ik leerde van 7 jaar bloggen

 1. Mensen op internet kunnen echt gemeen zijn – Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nu een dikke internethuid heb, ha. Mijn levensles: als ze je niet persoonlijk kennen, vat kritiek dan ook niet persoonlijk op. Geleerd van Pinterest.
 2. Maar mensen op internet zijn vooral heel lief! – Ik haal zo veel plezier uit lieve reacties en mailtjes, heb leuke mensen leren kennen door internet en leer heel veel van alle verschillende mensen die ik door het bloggen ontmoet. 
 3. Bloggen is de beste hobby van de wereld omdat het alle hobby’s samenbrengt – Het is schrijven, fotografie, koken, photoshoppen, htmlen, seo-en, feesthoedjes tekenen op hondjes, leren over duurzaamheid, marketing en mensen inspireren in één!
 4. Bloggen is zo veel meer dan alleen wat stukjes tikken op de interwebs – Dat wist ik natuurlijk al lang, maar dit kwam ook naar voren uit mijn masterthese. Bloggen kan heel therapeutisch werken en er voor sommige mensen zelfs voor zorgen dat ze uit een sociaal isolement komen.
 5. Bloggen is geen drol aan als je jezelf vergelijkt met andere bloggers – Want er zullen altijd blogs zijn met mooiere foto’s, perfect foutloze teksten en meer en beter betaalde samenwerkingen. Als je daarop focust vanuit een slachtofferrol (‘waarom heb ik dat niet boehoe’) kan je nooit écht creatief en origineel zijn.
 6. Als je jezelf niet serieus neemt, doen anderen dat ook niet – Tegenwoordig vertel ik trots dat mijn blog mijn onderneming is en dat ik dit fulltime doe. Mensen vinden dat dan heel leuk en knap! Tot een tijdje terug zei ik iets als “eh ja, nou ik heb een blog en dat is soort van mijn bedrijf geworden haha uit de hand gelopen hobby ja, ik zie wel hoe het loopt” en dan dachten ze dat ik fulltime vakantie vierde.
 7. Je hoeft niet alles in je uppie te doen – Bloggen is meestal, of in ieder geval voor mij, een zelfstandige activiteit. Ik doe het liefst alles in mijn eentje want ik ben eigenwijs. Maar om hulp vragen kan ook veel opleveren, kwam ik achter. Of in ieder geval brainstormen met andere mensen zodat je nieuwe ideeën krijgt of dingen op een andere manier bekijkt.

pakket om te winnen

Winactie

Om dit heugelijke jubileum met jullie te vieren heb ik een pakketje samengesteld dat je kan winnen! Zoals elk jaar neem ik mij steeds weer voor om een fantastische gesponsorde winactie a la Oprah te regelen. Om dan de dag van te voren te denken “oh shit, mijn jubileum is morgen al!”. Volgend jaar kan je misschien wel een nieuwe keuken winnen. Je weet niet hoe het loopt. Maar voor deze keer is het een echt ikbenirisniet-pakket dat ik met heeel veel liefde heb samengesteld op basis van populaire blogposts van de afgelopen jaren.

7 cadeautjes gebaseerd op de populairste blogposts:

 1. Een brushpen die ik zelf heel fijn vind voor handlettering;
 2. Een krijtstift om raamtekeningen mee te maken;
 3. Biologische essentiële olie om te gebruiken voor DIY schoonmaakmiddelen;
 4. Een zakje biologische bulgur om de befaamde bulgursalade mee te maken;
 5. Een potje tahin om de beste hummus ooit te maken;
 6. Een herbruikbaar rietje ter ere van de Groene Tips categorie*;
 7. Twee kaartjes: één met een konijn en één met een hondje.

* Over herbruikbare rietjes heb ik nog nooit geschreven, maar om een menstruatiecup in het winactiepakket te stoppen, vond ik ook weer zo wat. Vandaar een #zerowaste #genderneutraal rietje! Voor je groene smoothies. Of cocktails.

winactie pakket

Meedoen?

Om kans te maken op dit pakket hoef je alleen maar een reactie onder deze blogpost achter te laten. Whoeoe! En als je het leuk vindt, mag je me natuurlijk ook liken op Facebook. Maar daarmee maak je geen extra kans. Al levert het je wel karmapunten op en karma draagt weer bij aan meer geluk, dus indirect wellicht!

Iedereen met een postadres in Nederland mag meedoen! Deze winactie loopt tot en met 31 maart. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres opgeeft in het daarvoor bestemde vakje. De winnaar krijgt zo snel mogelijk bericht! Reageer je dan binnen vijf dagen? Anders moet ik een andere winnaar kiezen. Succes!

Ik vind jullie lief, op naar de 8 jaar. En de 9. En de 10!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

235 reacties op “7 dingen die ik leerde van 7 jaar bloggen (+ 7 cadeautjes!)

 1. Astrid de Geus schreef:

  Van harte gefeliciteerd met het 7 jarig bestaan van je blog! Op naar de volgende 7 jaar.
  Je blog is super leuk om te lezen en ik haal er graag leuke (duurzame) ideeën vandaan, waarvoor ik je erg dankbaar ben.
  Ik laat je blog ook vaak aan mijn vriend lezen, aangezien hij ook erg duurzaam is ingesteld, het liefst wilt hij zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en zo duurzaam mogelijk leven.
  Ik doe graag mee met de winactie!

  Groetjes Astrid

  | Reageer op deze reactie
 2. Resaarcle schreef:

  Hipperdepip! Uit gebrek aan een adres in Nederland doe ik niet mee aan je giveaway, maar ik wou je wel even laten weten dat ik hier graag kom lezen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Martine schreef:

  Gefeliciteerd Iris!! Ik volg je blog al een paar jaar met heel veel plezier, ik vind je stukjes altijd zo leuk! Wat superlief dat je deze winactie doet nu je blog jarig is (geweest :p) – terwijl hállo, je zou eigenlijk juist cadeautjes moeten krijgen! ..neemt niet weg dat ik graag mee doe 😉

  | Reageer op deze reactie
 4. Mylène schreef:

  Yayyy gefeliciteerd Iris! Je doet het zo goed. ik probeer nu ook serieuzer naar het ondernemen te kijken. En daarmee probeer ik mijn blog ook serieuzer te nemen door me niet constant met andere bloggers te vergelijken. Volgens mij lukt het wel een beetje. Enneee ik doe graag mee!

  | Reageer op deze reactie
 5. Eva Goossens schreef:

  Woebiediewoeb wat lijk het mij leuk dit te winnen! En helaas komt er nu geen onwijs zielig verhaal in mij op waarom ik zo nodig moet winnen.
  Duimen dus maar!
  De groetjes aan Ollie!!!!🐶

  | Reageer op deze reactie
 6. Rosan schreef:

  Oeeh super gefeliciteerd! Ik lees je blog graag en word er vaak vrolijk van 😀
  en ik doe graag mee aan de winactie 😀

  | Reageer op deze reactie
 7. Lonneke van den Wijngaard schreef:

  Gefeliciteerd Iris, ik vind je (en Olliebol) geweldig! Ik las trouwens ‘zorg dat je een geweldig e-mail adres opgeeft’😂. Dus bij deze mijn geweldige e-mail adres. Xx Lonneke

  | Reageer op deze reactie
 8. Nicole schreef:

  Gefeliciteerd met je jubileum! En supertof om op basis van blogposts een pakket samen te stellen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Anouk schreef:

  Hiep hiep hoeraaaa !! 7 jaar 🎉 Maak er een groot feestje van 😘 Het is gaaf om je al zo lang te zien groeien als blogger. Gefeliciteerd!

  | Reageer op deze reactie
 10. yvonne schreef:

  Gefeliciteerd! En een beetje laat maar als het kan ding ik nog graag mee.( ik had een overvolle mailbox die ik nu eindelijk aan het leegruimen ben .

  | Reageer op deze reactie
 11. Vivian schreef:

  Ik ben te laat voor de winactie, maar dat is niet erg: ik wilde namelijk vooral even zeggen dat ik dit een heel leuk stukje vind! Ik ben het eens met elk punt, vind dat je het heel mooi en positief hebt omschreven. Gefeliciteerd met je 7 jaar!

  | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Ik ben jarig en ik trakteer, hiep hiep hoera! | IKBENIRISNIET
 13. Pingback: Weekoverzicht: springrolls & een vrouwenvaasje | IKBENIRISNIET
Back to Top